Home - CAREER CORNER - General Knowledge - Top 20 Most Important General Knowledge Question With Answer 2015-2016
Top 20 Most Important General Knowledge Question With Answer 2015-2016

Top 20 Most Important General Knowledge Question With Answer 2015-2016

Important General Knowledge Question With Answers

Most imporant General Knowledge Questions are very important to get success in Bank Competitive exams, Railway recruitment examinations, Combined medical service examination and many more. So General Knowledge is very important for students and applicants. General Knowledge Questions with Answers are provided below, please read full information carefully. General Knowledge Questions are now available for free on the website of gvtjob.com
General Knowledge Quiz with Answers

1. Grand Central Terminal, New York is the ___ railway station.
A. Largest
B. Highest
C. Longest
D. None of the above

Answer : A

2. In the Act of Parliament in ____ Laccadive, Minicoy and Amindivi’s name was changed to Lakshadweep.
A. 1970
B. 1971
C. 1972
D. 1973

Answer : D

3. In which continent, Eritrea became 182nd member of UN ?
A. Asia
B. Africa
C. Europe
D. Australia

Answer: B

4. Rajya Sabha members are elected by
A. Lok Sabha
B. Legislative assembly
C. The people
D. Legislative Council

Answer: B

5. Panchayat members are nominated by
A. District Officer
B. Territorial constituencies
C. Local self-government minister of the state
D. Block development organization

Answer: B

6. The Lok Sabha present is the ____ Lok Sabha
A. 13th
B. 14th
C. 15th
D. 16th

Answer: D

7. The Parliament of India will use residuary powers at _____
A. Any time
B. National emergency time
C. Some time
D. None of the above

Answer: A

8. The Lok Sabha members hold office for ____ years
A. 4
B. 5
C. 6
D. 3

Answer : B

9. For Lok Sabha elections, lower age limit is ____ years
A. 25
B. 21
C. 18
D. 35

Answer : A

10. High court judge pension is charged for the ____
A. Contingency Fund of India
B. Consolidated Fund of India
C. Different states
D. None of the above

Answer : B

11. Location of Garampani sanctuary is _____
A. Diphu, Assam
B. Junagarh, Gujarat
C. Kohima, Nagaland
D. Gangtok, Sikkim

Answer : A

12. Nobel Prize is awarded in which disciplines ?
A. Physiology or Medicine
B. Physics and Chemistry
C. Literature, Peace and Economics
D. All of the above

Answer : D

13. The lower age limit for voters in India is _____ years
A. 15
B. 18
C. 21
D. 25

Answer : B

14. Rajya Sabha members are elected by _____
A. Based on universal adult franchise
B. Legislative assemblies
C. Legislative councils
D. Both legislative councils & legislative assemblies

Answer : B

15. Chief minister position is _____
A. Same as the prime minister
B. Same as the president
C. Both A & B
D. None of the above

Answer : A

16. Abbreviation of FFC is _____
A. Film Finance Corporation
B. Foreign Finance Corporation
C. Federation of Football Council
D. None of the above

Answer : A

17. The name of Fastest shorthand writer is _____
A. Dr. G. D. Bist
B. J.R.D. Tata
C. J.M. Tagore
D. Khudada Khan

Answer : A

18. Epsom (England) belongs to which game ?
A. Horse racing
B. Polo
C. Shooting
D. Snooker

Answer : A

19. Italian astronomer Galileo was _____
A. Invented telescope
B. discovered Jupiter satellites
C. All of the above
D. None of the above
Answer : C
 
20. The famous Golf player of Vijay Singh belongs to _____ country?
A. USA
B. Fiji
C. India
D. UK
Answer : B